Jubilee 15 - Ny kompakt braskamin designad för trivsel
Lotus Jubilee 15 i minimalistisk stil är perfekt anpassad för mindre rum
Nu lanserar den danska tillverkaren Lotus en ny kompakt braskamin som överraskar. Tack vare det smidiga formatet på Jubilee 15 kan du lätt skapa trivsel och värme även i mindre rum. Du kan både njuta av att se de vackra lågorna dansa bakom luckans tjocka glas och av den enkla hanteringen: trots sin ringa storlek rymmer kaminen vedträn på upp till 30 cm vilket förlänger den njutningsbara upplevelsen. Comfort Air Control-systemet ger en enkel reglering av förbränningen så att du kan få den nya kaminen att brinna stabilt. Med de olika reglagestegen kan du enkelt justera lufttillförseln för att hitta en inställning som ger en optimal förbränning.

En diskret möbel
Med ett djup på bara 30 cm och en höjd på 85 cm är den nya braskaminen Lotus Jubilee 15 den minsta modellen i Lotus populära Jubilee-serie. En kompakt och diskret möbel som passar in i många miljöer. Den stilrena och funktionella designen finns med finish i stål, täljsten eller Indian Night – och till luckan kan du välja mellan tre olika handtagsutföranden. En ny fördel är att braskaminen har stängningssystemet Soft Close. Det innebär att luckan automatiskt dras in och ”spärras” på plats när du stänger den lätt.

Ren förbränning
Kvaliteten och de gedigna materialen – stål, gjutjärn och natursten – gör att kaminens olika varianter väger mellan 87 och 127 kg. Jubilee 15 har energiklass A+ och ger bara en effekt på 4 kW. Vid utvecklingen av den nya kaminen har stor vikt lagts vid att uppnå bästa tänkbara förbränning med minimala koldioxid- och partikelutsläpp. Är du ute efter en ännu mer stilren design kan du köpa till en lucka som döljer det öppna vedfacket. Lotus erbjuder också två olika golvskydd i härdat glas som skyddar mot glöd och är lätta att rengöra.

Mer information och närmaste återförsäljare hittar du på www.lotusstoves.com