Maestro 1 & 2 - Värmens nya eleganta look
Braskaminen Lotus Maestro med smäcker design kombinerar både strålnings- och lagringsvärme
Nu är den danska tillverkaren Lotus klar med de nya kvalitetskaminerna Maestro 1 och 2 som värmer upp hemmet på två sätt: dels med strålningsvärme när du tänder brasan och lågorna dansar som högst bakom glaset – dels med lagringsvärme från kaminens stenbeklädnad. Med en effekt på 6 kW kan Maestro i täljstensvarianten utan problem värma upp en bostadsyta på 120 m2. Enbart lagringsvärmen håller i sig i upp till 14 timmar och kaminerna har energiklass A+.

Brännkammare med ren teknik
Den höga värmeutvinningen beror – förutom stenbeklädnaden – på specialuppbyggnaden av brännkammaren med Clean Burn-teknik som säkerställer ren och miljövänlig förbränning. Braskaminen är enkel att använda med stegvis kontroll av lufttillförseln och automatisk stängningssystem med magneter som drar luckan på plats. Luckan av gjutjärn finns i svart, grått eller med Magic-glas.

Design som når nya höjder
Vid utvecklingen har man arbetat målinriktat i riktning mot en smäcker design för att Lotus Maestro 1 och 2 ska passa in i alla moderna bostadsmiljöer. Tyngden ger den flera timmar långa lagringsvärmen medan höjden på 123 respektive 154 cm bidrar till att dölja det faktum att vikten ligger på hela 420 respektive 530 kg. En nyhet är att det finns en bakugn till Maestro 2. I likhet med alla andra Lotuskaminer omfattas även denna modell av 10 års garanti. Maestro 1 och 2 finns i täljsten eller i stentypen Indian Night och har energiklass A+.


Mer information och närmaste återförsäljare hittar du på www.lotusstoves.com