Mondo 3 - Vackra lågor i ny kamin med hög värmekapacitet
Med en smäcker design och material med tyngd passar Mondo 3 i många bostäder
Nu lanserar den danska tillverkaren Lotus en braskamin som inte bara låter dig njuta av lågornas vackra dans, utan även en enastående god värmekapacitet. Mondo 3 är en ny modell i serien som är känd för hantverksmässig finish och gedigna material. Utförandet i kallvalsat stål, gjutjärn, täljsten eller Indian Night ger kaminen ett formspråk som passar i moderna hem.
Resultatet är en braskamin med hållbarhet och tyngd. Kaminen finns i två höjder, 99 respektive 123 cm, medan vikten kan variera från 112 till 210 kg på grund av de kvalitetsmaterial som bidrar till att säkerställa kaminens effektivitet. Enkel användning med Soft Close-systemet som drar in luckan långsamt och ”spärrar” den på plats.

Hög effekt och eftervärme
Nya Mondo 3 har energiklass A och med sin effekt på 5 kW kan kaminen värma upp 120 m2 bostadsyta. Den tyngsta modellen 3M har ett extra värmemagasin. Kaminens massa innebär att värmen lagras och gradvis avges till bostaden – värmealstringen fortsätter även efter det att elden har slocknat.
Tack vare Comfort Air Control-systemets skjutreglage som möjliggör stegvis justering av lufttillförseln är det är lätt att tända brasan och reglera lågorna. Vid utvecklingen av Mondo 3-serien har stor vikt lagts vid att skapa förutsättningar för en optimal förbränning med minimala koldioxidutsläpp.

Många valmöjligheter
Mondo 3 finns i flera varianter som alla är i svarta nyanser: stål, täljsten eller stentypen Indian Night. Samtliga finns med toppskivor i gjutjärn eller sten. Du kan välja mellan tre olika handtag och även satsa på en ännu mer stilren design genom att köpa till en lucka som döljer det öppna vedfacket. Som tillbehör till kaminen erbjuder Lotus två olika golvskydd i härdat glas.


Mer information och närmaste återförsäljare hittar du på www.lotusstoves.com